Reklamace

Při vyřizování objednávek našich zákazníků se řídíme jednoduchým pravidlem - nikdy Vám nedodáme živočicha, nebo rostlinu, kterou bychom si sami nechtěli umístit do akvária v obývacím pokoji. Pokud ale přeci jen dojde během přepravy k problémům, nebo přehlédnutí nějakých vad z naší strany je postup vyřizování reklamací u nás velmi jednoduchý.

1. Záruční doba je poskytována v první fázi 48 hodin od dodání živočichů do cílové stanice, nebo jejich převzetí.

2. Pokud zjistíte v této lhůtě problém v podobě onemocnění je možné tuto lhůtu protáhnout dle potřeby.

3. Zjistíte-li po rozbalení zásilky problém, je třeba nám jej co nejdříve (do 48 hodin) oznámit, ideálně i s odpovídající fotodokumentací. Požadavek fotodokumentace se týká hlavně úhynů během přepravy.

4. Uhynulé a nemocné živočichy nahrazujeme v plné výši.

5. U produktů, které neodpovídají velikostně (pozor, v našem obchodě je udávána tzv. celková délka, tedy včetně ocasních ploutví) nahrazujeme cenový rozdíl mezi velikostmi.

6. Poškozené živočichy (potrhané ploutve, chybějící oči...) nahrazujeme dle dohody se zákazníkem, až do výše 60% hodnoty.

7. Fotografie, které si vyžádáme pro dokumentaci poškození, nebo úhynu musí být jasně průkazné. Musí na nich být na první pohled vidět počet uhynulých ryb, musí z nich být patrná odlišná velikost (ideálně fotit mimo vodu "na pravítku"), nebo jné poškození.

8. Reklamaci nahrazujeme dle dohody se zákazníkem třemi možnostmi: dodání nových živočichů (standardně, pokud dojde k úhynu během přepravy, nebo z důvodu nemoci), nahrazením hodnoty v podobě slevového kupónu na další nákup (pokud je nahrazovaná hodnota do 150,-Kč vč. DPH, nebo dle dohody se zákazníkem), nahrazením hodnoty navrácením peněžních prostředků na účet zákazníka (u vyšších hodnot, nebo dle dohody se zákazníkem).

9. Vyřízení reklamací probíhá do 14 dní od jejich oznámení.